Arribats al Caire baixem a la cèntrica estació de Ramsès i d’allí som, en poca estona, al convent dels dominics. Tenim temps de dutxar-nos, de concelebrar en l’eucaristia dominical, de dinar plegats i de fer una bona migdiada. La tarda la passem llegint el llibre de l’Èxode, preparant-nos pel viatge de l’endemà.
A les 11’40 del matí (més o menys) surt l’atrotinat autocar de línia en direcció al monestir de Santa Caterina. Atravessem Suez, que encara no coneixíem, i entrem dins el túnel subterrani que passa per sota el canal i que ens introdueix dins el desert del Sinaí. Poc després passem, sense aturar-nos, per Ain Musa, on encara hi ha un pou d’aigües amargues, el lloc on la tradició religiosa recorda el passatge bíblic de Marà (Ex 15,22-25), on Moisès endolçí aquelles aigües.
Deixem de vorejar la costa i ens endinsem en el desert. Ja freturàvem. Les muntanyes comencen a rodejar-nos amb les seves varietats clarament diferenciables de pedra calcàrea, de pissarra i de diorita. Entrem a l’oasi de Feiran, el més gran del Sinaí. La tradició ubica aquí l’episodi de Rafidim (Ex 17), on Moisès feu brollar aigua de la roca i el poble d’Israel lluità amb els amalequites.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada