dimarts, 17 de juliol del 2018

Fumarada de caps de tió (Dimarts 15)


"No perdis l'esperança veient la fumarada d'aquests dos caps de tió". Així és com descriu Iahvè al profeta  Isaïes la poderosa l'aliança entre el rei dels arameus i el rei d'Israel per atacar junts la ciutat de Jerusalem. Iahvè treu llenya del foc qualificant els dos reis de caps de tió que només fan fumarada. La història donà la raó a Iahvè: no van conquerir la ciutat i els assiris sí van conquerir els seus dos regnes. 

La frase ens remet també al nostre context actual, quan partits polítics fan aliances entre ells, o quan polítics que abandonen el seu partit fan aliances amb altres polítics. De bell principi semblen poderoses foguerades i es mostren plens de fums, però amb el temps esdevenen fumarada de caps de tió que acaben convertits en cendra. 

Per això Iahvè diu a Isaïes: "Si no teniu fe, no us mantindreu". És cert, la fe dóna perspectiva davant els esdeveniments, permet veure la realitat més enllà d'enlluernaments i de sentiments col·lectius. La fe dóna perseverança en les adversitats i confiança que els designis divins es van acomplint sense foguerades ni fumarades.