dimarts, 2 de febrer del 2016

Clausura de l’any dedicat a la vida consagrada (Candelera 2016)

Avui es clou l’any dedicat a la Vida Consagrada. Ens ha passat volant. Desitjaríem que la celebració ens hagués aportat fruits notables de renovació, fruits immediats i palpables de nova vitalitat, però no ha estat així.
 
No obstant, la nostra província caputxina ha tingut fruits tangibles durant aquesta dedicació: un novici ha professat, tres frares han culminat la seva consagració al cel, un frare s’ha consagrat definitivament, a 25 frares se’ls ha reconegut la fidelitat martirial beatificant-los, i ahir dos postulants iniciaven el noviciat.
 
Però no podem oblidar uns fruits més quotidians, si volem més ordinaris, però no mancats de valor: la nostra perseverança, la nostra confiança, la  fidelitat al ritme conventual, la misericòrdia que ens mostrem els uns als altres.
 
Es tracta de signes que no són cap llum esclatant, però són una llàntia encesa. Si assumim que la vida consagrada és optar per ser llàntia i no llum esclatant, la nostra consagració continuarà igual de discreta, però serà més jovial i serena.