dimarts, 18 de desembre del 2012

Organitzats (Cròniques barcelonines 5)

Una furgoneta blanca, abonyegada, descolorida i atrotinadíssima, amb matrícula antiga, de caixa tancada, s’atura al xamfrà del carrer Bailén amb Diputació. Són les set del matí tocades. S’obren les portes posteriors i baixen amb lleugeresa dos joves. Descarreguen dos carretons de supermercat buits, d’aquells que tenen les rodes giratòries i una barra plastificada de color carbassa per empènyer-lo.
La caixa es tanca immediatament i el conductor entra a la cabina a fer una becaina. Els dos joves enfilen, un el carrer Bailén, l’altre el carrer Girona. Pugen en direcció muntanya, revisant els contenidors del carrer assignat. És una hora òptima per remenar-los sense competència car els camions d’escombraries han fet la seva feina. També es treballa amb rapidesa i discreció perquè els carrers estan poc transitats.
Aproximadament una hora després arriben a la Diagonal. Ja quasi han finit la ronda. Al carrer Còrsega, creuada l’avinguda, els recollirà la furgoneta, on carregaran el carretó amb les andròmines que hauran considerat dignes de replegar.