dissabte, 23 d’octubre del 2010

Espectacular! (Des del Montnegre 18)

Espectacular! Aquest és el qualificatiu més adient per definir com està el Montnegre la primera quinzena d’octubre. Malgrat es vegin alguns arbres caiguts per les nevades del passat hivern i principis de primavera, i que tantes destrosses van fer, la recuperació de la muntanya ha estat vivíssima: sota el pont de can Riera baixa l’aigua a cor què vols; la font de sant Martí raja alegre i el seu entorn no ha acusat el més mínim la xafogor estival; l’herba de l’esplanada de la rectoria no s’ha assecat; els camins llueixen una verdor intensa i refulgent.

Contemplant la ufanor de la serralada podem afirmar que la dita “any de neu, any de Déu”, s’ha acomplert al peu de la lletra.

Ara que la natura se’ns mostra alegre i fèrtil, obsequiant-nos regaladament els seus fruits amb més prodigalitat, l’economia humana passa per temps de sequera i aridesa: estem submergits en plena crisi econòmica. Quina paradoxa! Sembla que haguem esdevingut antagònics: quan un està bé, l’altra està malament!

Antigament, els cicles de la natura determinaven els cicles econòmics, però el progrés humà va aconseguir alliberar-se d’aquests condicionaments tan imprevisibles. No obstant, també són condicionaments imprevisibles els que provoquen les crisis econòmiques actuals...