dimecres, 28 de desembre del 2016

Maggie Momen (Sant Innocents 2016)

La foto somrient de la Maggie Momen, una nena de 10 anys, ha estat el rostre més difós de les víctimes de l'atemptat a l'església del Caire del passat 11 de desembre. La seva mare introduí la foto a les xarxes socials demanant pregàries per ella. En coma des del dia de l'explosió, el passat dia 20 deixava de ser un dels 50 ferits per esdevenir la 27a víctima mortal.

El papa Tawadros II, que presidia el funeral del dia següent a l'atemptat, començà la celebració dient: "Des dels orígens del cristianisme, l'església copta ha ofert els seus fills com a màrtirs". I continuava dient: "Això no és cap tragèdia. Estem contents perquè van partir mentre pregaven, així els seus cors s'han enlairat a Déu en el millor moment". També deia: "Estem adolorits, però esguardem les altures i donem gràcies a Déu d'escollir aquestes persones per precedir-nos en el cel. Déu els beneí per pregar no a la terra sinó dalt el cel amb els àngels".

Un discurs així costa d'entendre enllà d'una església tan martirial com la copta, però dóna sentit creient a la mort de la Maggie de 10 anys, i a la matança dels sants innocents que avui commemorem.