dimecres, 13 de maig del 2009

La crisi amaina (Cròniques sarrianenques 24)

Afirmem que la crisi amaina perquè s’ha reduït significativament la cua dels qui venen al convent a demanar roba i aliments. L’aglomeració produïda els darrers mesos va desbordar la nostra capacitat d’acollida i va provocar que es limités l’atenció a un número determinat de persones. Però ara resulta que tornen a ser els habituals, fins i tot menys.

A què es deu aquesta reducció tan sobtada? Seran els efectes beneficiosos de les mesures governamentals sobre les hipoteques i l’adquisició de vehicles nous? Serà que s’està superant la crisi?

Malauradament la resposta és que no. La causa del descens de menesterosos que venen a demanar ajut és molt simple. Ens ho ha explicat algú dels qui venen a buscar aliments i roba. Resulta que darrerament la policia es situa a la sortida del metro de Maria Cristina esperant que arribin. Els que estan indocumentats els detenen. La veu ha corregut i per això els “sense papers” han deixat de venir.

Ens cau l’ànima als peus de constatar que els llocs on s’ajuda a la gent esdevinguin el lloc ideal perquè la policia faci les seves redades. Ja fa temps que els nostres governs nacionals i estatals es dediquen silenciosament a expulsar immigrats. I diem silenciosament perquè no s’atreveixen a dir-ho en veu alta. En partits de progrés, multiculturals i de polítiques socials no quedaria bé reconèixer que toleren o beneeixen aquesta mesura.