dimecres, 2 de juliol del 2008

Pol.len i reflexió

Les abelles, mentre xuclen el nèctar de les flors per elaborar la mel, amb les potes del darrere, adherents i en forma de cassola, recullen el pol.len del voltant que, pastat amb nèctar i amb mel en forma de boletes multicolors, és emmagatzemat en el rebost del rusc com a aliment.

De retruc, part d’aquest pol.len transportat per l’abella va caient i contribuint a la pol.linització. Un meravellós treball d’enginyeria mediambiental que ens serveix per entendre la també meravellosa enginyeria del procés reflexiu de l’ésser humà.

Les persones, ocupades i preocupades per la quotidianitat, anem impregnant-nos de vivències i de missatges que, com el pol.len, ens enduem enganxats cap a casa. Pel camí haurem deixat caure, inconscientment, alguns d’aquests impactes acumulats que hauran fet algun bé, o algun mal, en els llocs per on haurem passat.
Arribats a casa ve el moment d’anar pastant, lentament i metòdicament, la informació que se’ns ha adherit; informació amb textures, formes, tamanys i colors diferents que es va barrejant, una i altra vegada, amb els nostres criteris, idees, creences, valors i sensibilitat. El resultat d’aquest procés són unes boles de reflexió multicolor fetes a consciència que evidencien, per una banda, l’origen de la informació rebuda, i per l’altra, la personalització a que ha estat sotmesa.
Un fruit nutritiu de reflexió, un aliment d’alta qualitat existencial que s’emmagatzema curosament. Després, a poc a poc, assaborirem el seu gust intens, profund, original, elaborat.